ROT-avdrag

Om du äger en lägenhet eller ett hus kan du göra vissa avdrag när du ska göra badrumsrenovering Norrköping. När du anlitar en hantverkare och vår byggfirma för att utföra renoveringen kan du dra av 30 % av arbetskostnaden som ROT-avdrag.

Regler för ROT-avdrag

När du anlitar hantverkstjänster för att renovera ditt badrum finns det vissa regler för avdraget. Det finns också några krav som ska uppfyllas. Du måste för det första äga din bostad och fastigheten ska vara minst fem år för att du ska få beviljat ROT-avdrag. Det räcker inte heller med att fastigheten används som fritidshus utan det måste vara en bostad.

Hur mycket pengar du kan få i ROT-avdrag beror till viss del på hur mycket du betalar i skatt. När du anlitar Bygg ab i Norrköping för badrumsrenovering Norrköping kan du maximalt få 50 000 kronor i avdrag, och det är det maximala beloppet som gäller för alla.

Vad kan du använda ROT-avdraget till?

Om du anlitar oss för en badrumsrenovering Norrköping och den ska utföras i en bostadsrätt kan du bara få avdrag för så kallade inre arbeten. Du kan alltså inte få avdrag för VVS-arbeten som rörledningar för avlopp, värme och liknande. Bor du däremot i hus kan du få avdrag för allt arbete som VVS, kakelsättning och andra hantverkstjänster.